Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 350 000
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet
USA EU TTIP Handshake

EU:n ja Yhdysvaltojen kauppasopimusneuvottelut

Neuvottelut kunnianhimoisesta kauppa- ja investointikumppanuussopimuksesta (TTIP) alkoivat kesällä 2013. Suomi kiinnittää erityistä huomiota neuvotteluprosessin avoimuuteen. Lue lisää »
CBSS Finnish Presidency 2013-2014

Puhdas, turvallinen ja älykäs Itämeri

Suomi toimii Itämeren valtioiden neuvoston puheenjohtajana 2013–14. Teemana on "Puhdas, turvallinen ja älykäs Itämeri". Lue lisää »
Kuva: PolandMFA

Maailman uudet kehitystavoitteet

YK:n jäsenvaltiot sitoutuivat vuosituhannen alussa kehitystavoitteisiin, jotka tulisi saavuttaa vuoteen 2015 mennessä. Nyt neuvotellaan maailman uusista kehitystavoitteista. Lue lisää >>
Lue ennen matkaasi kohdemaan matkustustiedote. Voit tilata sen myös tekstiviestinä kännykkääsi. Muista tehdä matkustusilmoitus ja ottaa kattava matkavakuutus.

Lähdössä matkalle?

Lue ennen matkaasi kohdemaan matkustustiedote. Voit tilata sen myös tekstiviestinä kännykkääsi. Muista tehdä matkustusilmoitus ja ottaa kattava matkavakuutus. Lue lisää »

Kuva: Raino Heinonen

Järjestöt kaipaavat hallitukselta ihmisoikeuslähtöistä politiikkaa

Valtioneuvosto valmistelee eduskunnalle syksyllä 2014 annettavaa ihmisoikeusselontekoa ulkoministeriön johdolla. Selonteon lähtökohtia esitellyt ulkoministeri Tuomioja pitää tärkeänä, että kansainvälisten sopimusvalvontaelinten antamia suosituksia osataan soveltaa ja tulkita ihmisoikeusmyönteisellä tavalla. Selonteon sisältöön on ensi kertaa mahdollista vaikuttaa myös netissä Otakantaa.fi-sivustolla.

Lue lisää

Kuva: Washingtonin suurlähetystö

Kolmas kuulemistilaisuus EU:n ja Yhdysvaltojen välisistä kauppaneuvotteluista

Ministeri Stubb arvioi neuvotteluiden johdattavan Euroopan ja Yhdysvaltojen väliset suhteet uuteen vaiheeseen, jossa kauppa- ja investointikumppanuuden lisäksi on kyse myös strategisesta kumppanuudesta. Kaupan vapauttaminen parantaa taloustilannetta ja edistää talouskasvua Atlantin molemmin puolin.

Lue lisää

Takaisin ylös