Sjöekipaget, PB 176, 00023 Statsrådet, Finland
Växel: +358 295 16001
Alla kontaktuppgifter

Information om webbplatsen

Webbplatsen innehåller information om frågor som hör till utrikesministeriets verksamhetsområde. På webbplatsen hittar du information om ministeriets och beskickningarnas uppgifter, organisation, verksamhetsmål och aktuella ärenden.

Startsidan

I menyn till vänster på startsidan finns färska nyheter, pressmeddelanden, tal och webbutsändningar. De viktigaste nyheterna visas med bild högst upp på sidan.

I mitten på sidan har sammanställts snabblänkar till utrikesministeriets mest efterfrågade tjänster.

Till höger visas ministrarna samt utrikesministeriets sociala mediekanaler och bloggsidor, vars innehåll läsarna får kommentera.

Innehåll

Via huvudmenyn hittar du alla aktualiteter, restjänster och landinformation, information om övriga utrikesministeriets tjänster och finansiering, ministeriets verksamhet och mål samt om ministeriets organisation, beskickningar och utrikesförvaltningens ekonomi.

All information som gäller tjänsterna presenteras på två sätt: i alfabetisk ordning och per målgrupp.

Även den information som berättar om verksamheten och målen presenteras på två sätt: i alfabetisk ordning och enligt de strategiska insatsområdena.

Webbtjänsten finns på finska, svenska och engelska. Allt material finns dock inte på alla tre språk.

Beskickningarnas webbsidor kompletterar den flerspråkiga informationen.

Teknisk information

Webbplatsen fungerar i alla vanliga webbläsare utan plug-in-program eller andra extra program. Tjänsten fungerar även utan javascript.

Upphovsrätt och länkar

Rättigheterna till texter, foton och webbutsändningar på dessa sidor hör till utrikesministeriet eller någon annan som anges i samband med materialet. Någon annan än ministeriet kan alltså äga rättigheterna till t.ex. bilderna, men ministeriet har avtalat om rätten att använda dem. Det är fritt fram att länka till sidorna och citera texter, men källan måste då absolut anges.

Om du vill använda materialet på annat sätt måste du komma särskilt överens om det med utrikesministeriet. Det är absolut förbjudet att länka till enskilda bilder.

Behandling av personuppgifter

Webbplatsen registrerar inte sådana personuppgifter med vilka enskilda användare kan identifieras. Kontaktuppgifter behövs endast för att kunna svara på feedback.

Juridiskt förbehåll

Webbplatsens innehåll produceras av utrikesministeriets enhet för kommunikation. Ansvaret för innehållet hör till chefsredaktören som också svarar för koordinationen av innehållsproduktionen.

Vårt mål är att webbplatsens innehåll är så korrekt och aktuellt som möjligt. Utrikesministeriet ansvarar inte för kostnader eller skador som orsakas användare till följd av eventuellt felaktigt innehåll på webbplatsen.

Ministeriet ansvarar inte för riktigheten i information på utomstående webbplatser som webbplatsen har länkar till.

Ministeriet ansvarar inte heller för sådana olägenheter som beror på tekniska störningar.

Närmare upplysningar

Frågor och kommentarer om webbplatsen kan sändas till enheten för aktualitetskommunikation: VIE-10(a)formin.fi eller till chefsredaktör Laura Rantanen: förnamn.efternamn(a)formin.fi

Detta dokument

Sidansvarig Enheten för aktualitetskommunikation

Uppdaterat 12.2.2018

Takaisin ylös