Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 350 000
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet

Suomen ulkomailla olevat kunniakonsulit 

Suomen ulkomailla olevat kunniakonsulit ovat perinteisesti kuuluneet maamme ulkomaanedustukseen. Kunniakonsuliverkon rakentaminen alkoi heti Suomen itsenäistyttyä.

Kunniakonsulit valvovat Suomen ja suomalaisten oikeuksia ja etuja ulkomailla yhdessä edustustojemme kanssa. He voivat neuvoa ja opastaa hädänalaiseen asemaan joutuneita tilapäisesti ulkomailla oleskelevia Suomen kansalaisia ja Suomessa pysyvästi asuvia ulkomaan kansalaisia yhteydenpidossa paikallisiin viranomaisiin tai lähimpään Suomen suurlähetystöön tai konsulaattiin.

Kunniakonsulit edistävät myös osaltaan Suomen ja asemamaan kaupallis-taloudellisia ja kulttuurisuhteita yhteistyössä edustustojen kanssa ja he osallistuvat myös Suomen maakuvan vahvistamiseen. Kunniakonsulit voivat neuvoa suomalaisyrityksiä esimerkiksi paikallista yrityskulttuuria koskevan tiedon saannissa sekä yhteistyökumppanien etsimisessä.

Kansainvälisen käytännön mukaisesti Suomella on neljä eri kunniakonsuliarvoa: kunniapääkonsuli, kunniakonsuli, kunniavarakonsuli ja konsuliasiamies. Kunniakonsuleiden ei tarvitse olla Suomen kansalaisia. He ovat huomattavassa yhteiskunnallisessa asemassa olevia henkilöitä, jotka hoitavat tehtäväänsä sivutoimisesti ilman palkkaa.

Kunniakonsulien yhteystiedot löytyvät kohdasta Suomen edustustot maittain, mikäli kyseisessä maassa toimii yksi tai useampi Suomen kunniakonsuli.

Tämä dokumentti

Tässä palvelussa myös

Tämän sivun sisällöstä vastaa Viestintäyksikkö

Päivitetty 15.8.2014

Takaisin ylös