Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 6.10.2008

Suomi ja Etyj kouluttavat Keski-Aasian maiden rajavirkamiehiä ja poliiseja

Tiedote 377/2008
6.10.2008

Helsingissä käynnistyi maanantaina 6. lokakuuta Keski-Aasian maiden rajavalvontaviranomaisille suunnattu koulutus Etyj-puheenjohtajamaana toimivan Suomen sekä Etyjin sihteeristön ja kenttämissioiden järjestämänä.

Koulutukseen osallistuvilla viidellä Keski-Aasian maalla on useita rajaturvallisuuteen liittyviä uhkia ja haasteita, kuten valtioiden rajat ylittävä terrorismi, huumekauppa ja laiton pienasekauppa. Lisähaasteensa tuo se, että kolmella Keski-Aasian valtiolla on yhteinen raja Afganistanin kanssa.

"Uskomme Suomen kokemusten ja kenttätoiminnan olevan hyödyksi Keski-Aasiasta saapuneille vieraillemme. Olemme myös hyvin kiinnostuneita kuulemaan Keski-Aasian maiden ja alueen rajaturvallisuutta uhkaavista tekijöistä", totesi Suomen Etyj-puheenjohtajuussihteeristön päällikkö Aleksi Härkönen.

Viisi päivää kestävän kurssin tavoitteena on tuoda yhteen johtavia rajavalvonta -, tulli- ja poliisiviranomaisia Kazakstanista, Kirgisiasta, Tadzhikistanista, Turkmenistanista ja Uzbekistanista. "Tämä on tärkeää eri viranomaistahojen yhteistyön kehittämiseksi ja alueen moninaisten rajavalvontaongelmien ratkaisemiseksi", totesi Etyjin konfliktinestokeskuksen johtaja Herbert Salber.  

Rajaturvallisuuteen ja -hallintoon liittyvä toiminta on yksi Suomen puheenjohtajuuskauden painopisteistä. Kurssin sisällöstä vastaavat rajavartiolaitoksen, tullin ja sisäministeriön edustajat, ja kurssin rahoittaa ulkoministeriö.

Lisätietoja: Laura Furuholm, Suomen Etyj-puheenjohtajuussihteeristö, puh. 09 1605 6659, ja Marko Turunen, Rajavartiolaitoksen esikunta, puh. 0400 828 215

Tämä dokumentti

Päivitetty 7.10.2008

Takaisin ylös