Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 22.12.2011

Hannu Himanen suurlähetystön päälliköksi Moskovaan

Tasavallan presidentti on tänään 22. joulukuuta nimittänyt ulkoasiainneuvos Hannu Himasen Moskovan suurlähetystön päällikön tehtävään 1. toukokuuta 2012 lähtien.

Hannu Himanen siirtyy Moskovaan Suomen pysyvästä edustustosta Genevestä, jossa hän on työskennellyt Suomen pysyvänä edustajana YK:ssa, WTO:ssa ja muissa Geneven kansainvälisissä järjestöissä vuoden 2008 syyskuusta lähtien. Ennen Geneveen siirtymistä Himanen oli ulkoministeriön hallinnollisista asioista vastaavana alivaltiosihteerinä viisi vuotta.

Vuonna 1976 ulkoministeriöön tullut Himanen on palvellut aiemmin Suomen pääkonsulinvirastossa Leningradissa, New Delhin suurlähetystössä, Suomen pysyvässä YK-edustustossa New Yorkissa, Moskovan suurlähetystössä ja Wienin Etyk-edustustossa sekä suurlähettiläänä Jakartassa.

Ulkoministeriössä Himanen on työskennellyt muun muassa lehdistö- ja kulttuuriosaston kulttuuritoimiston päällikkönä, poliittisen osaston länsimaiden toimiston päällikkönä, Afrikan ja Lähi-idän alueen linjanjohtajana sekä ministeriön tutkimus- ja suunnitteluyksikössä. Hannu Himanen on myös ollut vierailevana tutkijana Harvardin yliopistossa ja East-West Instituten Prahan-keskuksessa turvallisuuden ja hyvän hallinnon ohjelman johtajana.

Tämä dokumentti

Päivitetty 22.12.2011

Takaisin ylös