Sjöekipaget, PB 176, 00023 Statsrådet, Finland
tel: +358 295 350 000
Alla kontaktuppgifter | Så hittar du till ministeriet
Lediga befattningar, 1.7.2014

Anvisningar för sökande

Så här söker du lediga tjänster och befattningar vid utrikesministeriet

Man ansöker om lediga tjänster och befattningar vid utrikesministeriet med hjälp av en elektronisk ansökningsblankett. I slutet av varje platsannons finns en länk till befattningens specifika elektroniska blankett. Om du söker flera befattningar måste du fylla i en skild blankett för varje.

Ansökningsblanketten ska skickas in både elektroniskt och per post. En utskriven undertecknad ansökan med kopior på alla bilagor ska skickas per post till utrikesministeriets enhet för personalärenden.

När du fyller i ansökningsblanketten godkänner du samtidigt att uppgifterna du anger sparas och används i rekryteringsregistret.

Så här fyller du i ansökningsblanketten

På varje ansökningsblankett finns noggranna tekniska instruktioner.

OBS! Förbindelsen till blanketten är SSL-krypterad, alltså skyddad så att utomstående inte kommer åt uppgifterna. Förbindelsen till blanketten är öppen i två timmar efter att du senast laddat ned sidan eller klickat med musknappen.

Bekanta dig med ansökningsblankettens innehåll före du fyller i den:

1. Den elektroniska blanketten måste fyllas i under en enda session. Ansökan kan inte sparas och man kan inte återvända till den och göra ändringar efter att den skickats in.

2. Man ska ha intyg för så gott som alla uppgifter som anges i ansökan. Bilagorna ska numreras löpande och numret anges på ansökningsblanketten, t.ex. 1. studentbetyg, 2. examensbetyg från universitet osv. Kom ihåg att också numrera kopiorna som sickas per post.

3. Om någon bilaga skickas in senare, meddela det i fältet ”Berätta kort om dig själv” på ansökningsblankettens sista sida.

4. Kontrollera alla uppgifter och skriv ut ansökan. Underteckna den utskrivna ansökan och skicka den per post med alla bilagor till den adress som anges i platsannonsen. Kom ihåg att också skicka in ansökan elektroniskt. ”Sänd”-knappen aktiveras inte förrän ansökan är kontrollerad och utskriven. Fastän uppgifterna som anges i blanketten sparas punkt för punkt, kommer de inte fram till utrikesministeriet förrän man tryckt på ”Sänd”.

5. Om du har tekniska problem med den elektroniska blanketten, kontakta enheten för personalärenden: hal-11@formin.fi.

Sidansvarig Personalplaneringsenheten

Uppdaterat 24.7.2014

Takaisin ylös