Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 12.4.2012

Uudet suurlähettiläät Ankaraan, Ottawaan, Sofiaan ja Teheraniin

Tasavallan presidentti määräsi 13. huhtikuuta seuraavat uudet edustustonpäälliköt:

Nina Vaskunlahti. Kuva: UMUlkoasiainneuvos Nina Vaskunlahti Ankarassa, Turkissa, olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1. syyskuuta.2012 lähtien.

Vaskunlahti siirtyy Ankaraan ulkoministeriöstä, jossa hän on toiminut itäosaston osastopäällikkönä vuodesta 2008. Aiemmin hän on työskennellyt itäosastolla Venäjä-yksikön päällikkönä ja kauppapoliittisella osastolla lähialueyhteistyöyksikön päällikkönä. Hänellä on kokemusta myös poliittiselta osastolta ja kehitysyhteistyöosastolta.

Suomen edustustoissa ulkomailla Vaskunlahti on palvellut Suomen EU/EY-edustustossa Brysselissä kolmesti, joista viimeisellä kerralla hän toimi suurlähettiläänä pysyvien edustajien sijaisten Coreper-1-komiteassa. Moskovan-suurlähetystössä Vaskunlahti toimi ministerinä. Lisäksi hän on työskennellyt Suomen Canberran- ja Mexicon-suurlähetystöissä.

Vaskunlahdella on kansainvälistä kokemusta myös Sarajevosta, jossa hän toimi Bosnia-Hertsegovinan taloudellista jälleenrakennusta koordinoivassa kansainvälisessä organisaatiossa korkean edustajan Carl Bildtin neuvonantajana, sekä kansallisen asiantuntijan työstä Euroopan komission ulkosuhdepääosastolla.

Vaskunlahti on tullut ulkoministeriöön vuonna 1984.

Charles Murto. Kuva: UMUlkoasiainneuvos Kaarlo (Charles) Murto Ottawassa, Kanadassa, olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2012 lähtien.

Vuonna 1970 ulkoministeriön palveluksessa aloittanut Murto siirtyy Ottawaan Helsingistä, jossa hän toimii Suomen kansallisena turvallisuusviranomaisena (National Security Authority NSA). Aiemmin hän on toiminut ministeriössä turvallisuuspolitiikan suurlähettiläänä, hallinnollisen osaston osastopäällikkönä sekä lukuisissa tehtävissä poliittisella osastolla, protokollaosastolla ja UM:n lehdistökeskuksessa. Murto on toiminut myös ulkoministeriön pääopettajana valtakunnallisilla maanpuolustuskursseilla.

Suomen edustustoissa Murto on toiminut suurlähettiläänä Pariisissa, Madridissa ja Canberrassa. Hän on palvellut myös Suomen Jakartan-suurlähetystössä sekä Suomen EY-edustustossa ja suurlähetystössä Brysselissä.

Ennen diplomaattiuraansa Murto toimi Suomen Paperitehtaiden yhdistyksessä Finnpapissa, jossa hän hoiti sanomalehtipaperin myyntiä Britannian markkinoille.

Harri Salmi. Kuva: UMUlkoasiainneuvos Harri Salmi Sofiassa, Bulgariassa, olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.syyskuuta.2012 lähtien.

Salmi on toiminut vuodesta 2009 Suomen suurlähettiläänä Teheranissa. Hän on palvellut Suomen edustustoissa myös Bonnissa, Moskovassa, Budapestissa ja Lontoossa sekä Oslossa ministerineuvoksena.

Ministeriössä Salmi on työskennellyt lehdistö- ja kulttuuriosastolla, hallinnollisella, kauppapoliittisella ja poliittisella osastolla sekä Eurooppa-osastolla, jossa hän toimi ensin Länsi-Euroopan yksikön päällikkönä ja myöhemmin pohjoisen Euroopan yksikön päällikkönä. Vuosina 1991-1993 Salmi oli ulkomaankauppaministerin virkamiessihteeri.

Salmi on aloittanut ulkoministeriössä vuonna 1978

Harri Kämäräinen. Kuva: UMUlkoasiainneuvos Harri Kämäräinen Teheranissa, Iranissa, olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 1.syyskuuta.2012 lähtien.

Kämäräinen siirtyy Teheraniin ministeriön itäosastolta Itä-Euroopan ja Keski-Aasian yksikön päällikön tehtävästä. Hän on toiminut myös kauppapoliittisella osastolla. Suomen suurlähetystöissä Kämäräinen on työskennellyt Varsovassa ja Riiassa sekä Suomen Etyj-edustustossa Wienissä ja Nato-edustustossa Brysselissä. Kämäräisellä on kansainvälistä kokemusta myös työskentelystä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin sihteeristössä ja EU:n Etelä-Kaukasian erityisedustajan neuvonantajana.

Kämäräinen on tullut ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1987.

Lisätietoja: henkilöstösuunnittelupäällikkö Vesa Lehtonen, puh. 09 1605 5410
 

Tämä dokumentti

Päivitetty 13.4.2012

Takaisin ylös