Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 350 000
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet
Uutiset, 27.4.2012 | Ulkoministeriön kehitysviestintä

Suomi ja Nicaragua pohtivat yhteistyönsä jatkoa

”Suomi jatkaa yhteistyötään Nicaraguan kanssa, ja on erityisen tärkeää, että yhteistyöllä saadaan tuloksia aikaan”, sanoi kehitysministeri Heidi Hautala perjantaina Nicaraguan ulkoministeri Samuel Santos Lópezin kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa. Hautalan mukaan Nicaragua on pystynyt vähentämään köyhyyttä, ja maidemme välisellä kehitysyhteistyöllä on saatu hyviä tuloksia aikaan.

Ministeri Hautalan ja ulkoministeri Santosin keskustelujen aiheina olivat Suomen ja Nicaraguan välisen yhteistyön jatko ja uudet toimintamuodot. Kuva: Eero KuosmanenMinisteri Hautalan ja ulkoministeri Santosin keskustelujen aiheina olivat Suomen ja Nicaraguan välisen yhteistyön jatko ja uudet toimintamuodot. Kuva: Eero Kuosmanen

”Kävimme ministeri Santosin kanssa hyvät keskustelut Suomen ja Nicaraguan välisen yhteistyön jatkosta. Pohdimme monenlaisia uusia yhteistyömuotoja muun muassa kaivannaisteollisuuden ja meteorologian aloilla. Yhteistyötä on mahdollista laajentaa myös liikekumppanuuksiin ja Keski-Amerikan alueellisen turvallisuuden edistämiseen”, Hautala kertoi.

”Olemme yhtä mieltä siitä, että Suomen uudenlainen tuki edistää Nicaraguan inhimillistä kehitystä”, ulkoministeri Santos totesi. ”Nicaragua painottaa inhimillistä kehitystä, jossa on saatu hyviä tuloksia aikaan viime vuosien aikana. Äärimmäinen köyhyys on vähentynyt, samoin äitiys- ja lapsikuolleisuus. Nicaragua on edennyt myös ruokaturvassa, ja pystyy nyt viemään ruokaa naapurimaihinsa Hondurasiin ja El Salvadoriin”, ministeri Santos sanoi.

Nicaraguan ulkoministeri Samuel Santos López keskusteli Suomen vierailullaan 26.-27. huhtikuuta sekä kehitysministeri Heidi Hautalan että ulkoministeri Erkki Tuomiojan kanssa. Santos tapasi myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

Ulkoministeri Santos tapasi Suomen-vierailullaan myös ulkoministeri Tuomiojan. Kuva: Eero KuosmanenUlkoministeri Santos tapasi Suomen-vierailullaan myös ulkoministeri Tuomiojan. Kuva: Eero Kuosmanen

Ulkoministeri Tuomiojan kanssa keskusteltiin kahdenvälisistä suhteista, EU:n ja Keski-Amerikan tilanteesta sekä pienaseiden kaupasta. Kehitysministeri Hautalan kanssa käytävien keskustelujen aiheina olivat maidemme välisen yhteistyön jatko ja uudet toimintamuodot.

Valtioneuvoston helmikuussa hyväksymässä kehityspoliittisessa toimenpideohjelmassa Suomen ohjelmayhteistyön painopistettä siirrettiin kohti köyhempää Afrikkaa sekä joihinkin Aasian hauraisiin valtioihin. Yhteistyötä Nicaraguassa ja muualla Latinalaisessa Amerikassa jatketaan keinoilla, jotka tukevat alueen ihmisoikeuksia ja demokratiakehitystä. Lisäksi tuetaan asiantuntemuksen siirtoa instituutioiden välisessä yhteistyössä sekä käyttämällä muun muassa maiden yrittäjyyttä tukevaa Finnpartnership-ohjelmaa.

 

 

Tämä dokumentti

Päivitetty 3.5.2012

Takaisin ylös