Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 350 000
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet
Lehdistötiedotteet, 25.5.2012

EU-tietokilpailun parhaat Parola, Espoo ja Lahti

Tiedote 123/2012
25.5.2012

Noin 7 800 peruskoulun yhdeksäsluokkalaista osallistui valtakunnalliseen EU-tietokilpailuun 4. toukokuuta. Voittajaksi selviytyi Inka Aitola Parolan yhteiskoulusta Kanta-Hämeestä. Toiseksi kilpailussa tuli espoolainen Annika Antikainen Olarin koulusta Uudeltamaalta ja kolmanneksi Kimi Uosukainen Lahden yhteiskoulusta Päijät-Hämeestä.

Mukana oli yli 100 suomen- ja ruotsinkielistä peruskoulua. Ahkerimmin kilpaan osallistuivat Uudenmaan koulut, ja mukana oli paljon kouluja myös Pirkanmaalta, Varsinais-Suomesta ja Lapista.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb tapasi EU-tietokilpailussa menestyneitä oppilaita opettajineen tänään Helsingissä ja onnitteli heitä menestyksestä. Valokuvat tilaisuudesta tulevat nähtäville Flickr-kuvagalleriaan iltapäivän aikana.

Kilpailun tehtävät käsittelivät yhdeksännen luokan yhteiskuntaopin oppimäärään kuuluvia EU- ja yhteiskuntatiedon aiheita. Tehtävissä piti muun muassa tunnistaa euron kolikoiden kansallisia tunnuspuolia sekä tilastojen perusteella pohtia EU:n haasteita tulevaisuudessa. Vuoden 2012 kilpailukysymykset löytyvät HYOL ry:n verkkosivuilta.

Kilpailun tavoitteena on edistää koko ikäluokan EU-tiedon opiskelua ja toisaalta tuoda EU:ta lähemmäs nuoria eri puolilla Suomea.

Voittaja Inka Aitola palkittiin miniläppärillä. Annika Antikainen ja Kimi Uosukainen saivat palkinnoksi digikamerat. Myös kunkin maakunnan parhaiten menestynyt oppilas palkitaan kirjalahjakortilla. Tänä vuonna maakuntien parhaat ovat seuraavista kouluista:

Etelä-Karjala: Lauritsalan yläaste
Etelä-Pohjanmaa: Jalasjärven yläaste
Etelä-Savo : Puumalan yhtenäiskoulu
Kainuu: Kajaanin lyseo
Keski-Pohjanmaa: Perhon keskuskoulu
Keski-Suomi : Nopolan koulu
Kymenlaakso: Huutjärven koulu
Lappi: Kittilän yläaste
Pirkanmaa : Pitkäjärven koulu
Pohjanmaa : Borgaregatans skola
Pohjois-Karjala: Arppen koulu
Pohjois-Pohjanmaa: Kastellin koulu
Pohjois-Savo: Ahmon koulu
Satakunta : Pohjanlinnan koulu
Varsinais-Suomi: Ilmaristen koulu
***
Kanta-Häme : Parolan yhteiskoulu (voittaja)
Uusimaa: Olarin koulu (2. sija)
Päijät-Häme: Lahden yhteiskoulu (3. sija)

9-luokkalaiset kilpailivat tänä keväänä toista kertaa valtakunnallisessa EU-tietokilpailussa. Kilpailun järjestivät yhteistyössä ulkoministeriön Eurooppatiedotus ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Kirsi Ruhanen, HYOL ry, toimisto@hyol.inet.fi, puh. 09 685 2230 tai 044 303 1789, ja tiedottaja Hanna Öunap, ulkoministeriö, puh. 09 1605 6063 tai 040 140 8940

 

Tämä dokumentti

Päivitetty 25.5.2012

Takaisin ylös