Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Lehdistötiedotteet, 20.7.2012

Jouni Mölsä ulkoministeriön viestintäjohtajaksi

Tiedote 173/2012
20.7.2012

Jouni Mölsä. Kuva: UMJouni Mölsä. Kuva: UM

Valtioneuvosto nimitti 20. heinäkuuta Jouni Mölsän ulkoministeriön viestintäjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 15. syyskuuta. Kausi on viisivuotinen. Mölsä toimii tällä hetkellä Suomen Lontoon-suurlähetystön lehdistöneuvoksena.

Mölsä on aiemmin työskennellyt toimittajana Helsingin Sanomien politiikan toimituksessa ja kiertävänä kirjeenvaihtajana Brysselissä, radiotuottajana BBC World Servicessä Lontoossa sekä uutistoimittajana Radio Helsingissä. Hän toimi Politiikan toimittajat ry:n puheenjohtajana 2000–2002. Mölsä on kirjoittanut kahdeksanosaisen televisiosarjan MTV3:lle ja kuusi pienoiskuunnelmaa Yleisradiolle. Koulutukseltaan hän on Helsingin kauppakorkeakoulusta vuonna 1991 valmistunut kauppatieteen maisteri.

Viestintäjohtajan virkaa haki 22 henkilöä. Viran edellinen haltija Veera Heinonen siirtyi huhtikuussa tasavallan presidentin kansliaan viestintäpäälliköksi.

Ulkoministeriön viestintäjohtaja johtaa ulkoministeriön viestintä- ja kulttuuriosastoa, jossa on nyt 85 työntekijää. Lisäksi Suomen ulkomaanedustustoissa työskentelee 14 lehdistö- ja kulttuurivirkamiestä.

Ulkoministeriön viestintä- ja kulttuuriosaston perustehtäviä ovat:

  • Suomen ulkopoliittisten, kaupallistaloudellisten ja kehityspoliittisten tavoitteiden tukeminen julkisuusdiplomatian keinoin
  • Suomen maakuvan kehittäminen
  • Kulttuuriviennin edistäminen
  • Ulkoministeriön palveluista tiedottaminen
  • Euroopan unionia ja Suomen EU-jäsenyyttä valottava kansalaisviestintä
  • Kehitys- ja globaalikysymysten  tunnetuksi tekeminen Suomessa
  • Ulkoministeriön ulkoinen ja sisäinen viestintä
  • Korkean tason vierailujen ja kansainvälisten kokousten mediajärjestelyt.

Uuden viestintäjohtajan peruslinjauksia ovat:

”Suomi-kuvan vahvistaminen auttaa kaikkia suomalaisia, tavalla tai toisella. Suomalaisten on helpompi toimia ulkomailla ja saada tavoitteitaan läpi, jos kuva Suomesta on myönteinen tai vähintään kiinnostava.”

”Ulkoministeriön pitää säännöllisesti perustella suomalaisille, miksi Suomen linja kansainvälisissä kysymyksissä on mikä se on ja miksi on tärkeää osallistua kansainvälisen yhteisön toimintaan niin aktiivisesti kuin Suomi tekee. Paras tapa ennustaa tulevaisuutta on luoda sitä itse.”

”Ulkoministerin minulle antama toimeksianto on uudistaa ulkoministeriön viestintä- ja kulttuuriosaston toiminta, keksiä osasto uudelleen. Yhteistyön kautta mennään. Koko osaston on onnistuttava, muuten tästä ei tule mitään.”

”Toivon, että kauteni päättyessä viestintä- ja kulttuuriosasto on paikka, johon hakeudutaan ulkoministeriön sisältä hankkimaan uraa edistävää viestintäkokemusta, jota tarvitaan aina vain enemmän esimerkiksi suurlähettilään tehtävässä. Toivon myös, että sosiaalisen median osaajat näkevät ulkoministeriön paikkana tehdä hyviä juttuja ja hankkia kannuksia. Julkisuusdiplomatian maailma antaa hyvän ponnistuslaudan moniin tehtäviin.”

Lisätietoja: viestintä ja kulttuuriosaston apulaisosastopäällikkö Jari Sinkari, puh. 040 352 6129, etunimi.sukunimi@formin.fi, lehdistöneuvos Jouni Mölsä, puh. +44 (0) 7584 516 672,  etunimi.sukunimi@formin.fi

 

Tämä dokumentti

Päivitetty 20.7.2012

Takaisin ylös