Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 6.8.2012

Suomen edustustoverkon uudelleenjärjestelyt jatkuvat

Suomen edustustoverkko.

Aiemmin tehtyjä päätöksiä edustustoverkon uudelleenjärjestelystä toimeenpannaan 1. elokuuta. Pakistanissa Islamabadin-suurlähetystö ja Kiinassa Kantonin-pääkonsulaatti sulkevat ovensa. Espanjassa Las Palmasin -pääkonsulaatti muutetaan kunniakonsulaatiksi.

Maahantuloasioiden käsittely Islamabadin-edustustossa loppui 1.3.2012. Viisumiasioissa Suomea Islamabadissa edustaa Alankomaat, jonka edustustosta voi hakea maahantuloluvan alle 3 kuukauden oleskelua varten. Oleskelulupa-asiakkaat voivat asioida muissa Suomen edustustoissa, joihin hakijoilla on laillinen pääsy, kuten New Delhissä tai Abu Dhabissa.

Las Palmasin -konsulaatti muuttuu kunniakonsulaatiksi. Toiminnassa otetaan mallia Malagassa olevasta kunniakonsulaatista, joka on menestyksellisesti tuottanut tarvittavat konsulipalvelut Aurinkorannikon alueella tukeutuen Madridin-suurlähetystöön. Konsulaatin statuksen muuttuminen ei vaikuta kansalaispalveluihin, joita annetaan entiseen tapaan. Las Palmasin -kunniakonsulaatti toimii myös edelleen passinmyöntöpisteenä.  Kunniakonsulaatti on kuitenkin suljettu elokuun ajan lomien vuoksi.

Kiinassa voimavaroja keskitetään Pekingin-suurlähetystön ohella Shanghain- ja Hongkongin-pääkonsulaatteihin. Suurlähetystö tarjoaa Etelä-Kiinan alueella toimiville yrityksille ja muille suomalaistoimijoille arvovaltapalvelujaan. Viisumiasioissa Suomea edustaa alueella Tanskan pääkonsulaatti Kantonissa.

Edustustoverkon muutokset ovat yksi keino vastata tarpeeseen parantaa julkisen sektorin vaikuttavuutta ja tuloksellisuutta sekä leikata kustannuksia.

Tämä dokumentti

Päivitetty 3.8.2012

Takaisin ylös