Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 17.8.2012

Suomen suurlähettiläät kokoontuvat Helsingissä

Edustustojen päälliköt kokoontuvat vuosittain Helsingissä. Kuva: Eero KuosmanenEdustustojen päälliköt kokoontuvat vuosittain Helsingissä. Kuva: Eero Kuosmanen

Ulkoministeriön vuosittaiset suurlähettiläspäivät järjestetään 20.-23. elokuuta Helsingissä. Päivien aluksi ulkoministeri Erkki Tuomioja, eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb, kehitysministeri Heidi Hautala ja valtiosihteeri Pertti Torstila esittävät ajankohtaiset puheenvuoronsa.

Ohjelmaan sisältyvät myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Jyrki Kataisen sekä valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen puheenvuorot. Suurlähettiläspäivien ulkomainen vieras on Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov.

Viikon aikana lähes sata ulkomaanedustuksen päällikköä kokoontuu keskustelemaan ajankohtaisista Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan, taloudellisiin ulkosuhteisiin ja kehityspolitiikkaan liittyvistä teemoista. Esillä ovat myös YK:n turvallisuusneuvostokampanja, EU:n taloustilanne sekä ulkoministeriön kansalaispalvelut.

Suurlähettiläspäivistä uutisoidaan ulkoministeriön verkkosivuilla. Sivuilla julkaistaan myös ministereiden ja tasavallan presidentin videoidut puheenvuorot. Sosiaalisessa mediassa suurlähettiläspäiviä voi seurata ulkoministeriön Facebook- ja Twitter-sivuilla  www.facebook.com/ulkoministerio ja twitter.com/ulkoministerio

Suurlähettiläspäivien puheet:

Lehdistötiedotteet:

Suurlähettiläskokouksen 2012 videotallenteet

Tämä dokumentti

Päivitetty 21.8.2012

Takaisin ylös