Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Matkustustiedotteet, 8.6.2017

Bahrain: matkustustiedote

Turvallisuustaso

Noudatettava tavanomaista varovaisuutta

Muut turvallisuustason tiedot

Turvallisuustilanne on yhä epävakaa. Kannattaa seurata poliittista tilannetta Bahrainissa ja lähialueilla. Varaudu viivästyksiin maahan saavuttaessa.

UM:n matkustustiedotteet ovat suosituksia

Vastaat matkapäätöksestäsi aina itse. Paikallisilla viranomaisilla on ensisijainen vastuu kaikkien maan alueella oleskelevien ihmisten turvallisuudesta ja hätätilanteissa etsintä- ja pelastustoimista. Kriisitilanteissa noudata paikallisten viranomaisten ohjeita. Seuraa uutisointia tiedotusvälineissä sekä tiedotusta edustuston verkkosivuilla, Facebookissa ja Twitterissä. UM ja Suomen ulkomaanedustustot avustavat suomalaisia konsulipalvelulain mukaisesti. Valmismatkalaisia avustaa ensisijaisesti matkanjärjestäjä.
Konsulipalvelulaki http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990498
Valmismatkalaki http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1994/19941079

UM suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä.
Matkustusilmoitus https://matkustusilmoitus.fi/

Ajankohtaista

Eräät maat, ml. Bahrain, ovat katkaisseet suhteet Qatariin. Tällä on välittömiä vaikutuksia alueen maa-, laiva- ja lentoliikenteeseen. Matkustajia kehotetaan olemaan yhteydessä matkanjärjestäjiin ja kuljetusvälineiden edustajiin.

Yleinen turvallisuustilanne

Turvallisuustilanne Bahrainissa on edelleen epävakaa. Mielenosoituksia saattaa olla maan eri osissa. Turvallisuusjoukkojen ja mielenosoittajien välisistä yhteenotoista raportoidaan ajoittain. Manamaa ympäröivien kylien lisäksi mielenosoituksia voi esiintyä myös pääkaupunkialueella. Maahan matkustavien kannattaa perehtyä Bahrainin ja sen lähialueiden tilanteeseen sekä huomioida mielenosoitusten ja turvallisuusoperaatioiden mahdollisuus maassa liikuttaessa.

Länsimaisten matkustajien kannattaa varautua siihen, että Manaman lentokentälle saavuttaessa passit kerätään tutkittaviksi, mikä tähän asti saatujen kokemusten perusteella voi kestää parikin tuntia. Tutkinnan syytä viranomaiset eivät ole ilmoittaneet.

Maassa oleskelevien kannattaa välttää alueita, joilla tapahtuu yhteenottoja, ja noudattaa varovaisuutta erityisesti julkisilla paikoilla ja maanteillä sekä välttää suuria väkijoukkoja ja mielenosoituksia. Terrorismiriski kannattaa myös ottaa huomioon maahan matkustettaessa.

Bahrainissa ei ole Suomen suurlähetystöä tai konsulaattia. Lisätietoja antaa Arabiemiirikunnissa Abu Dhabissa oleva Suomen suurlähetystö.

Rikollisuus

Rikollisuutta maassa on vähän. Turistien kannattaa kuitenkin olla varovaisia.

Jos passisi katoaa tai varastetaan, tee siitä ilmoitus paikalliselle poliisiasemalle. Mikäli kohdemaassa ei ole Suomen edustustoa, hae hätämatkustusasiakirjaa (ETD = Emergency Travel Document) toisen EU-maan edustustosta.

Ota kopiot tärkeimmistä asiapapereista kuten passista ja lentolipuista. Säilytä ne erillään alkuperäisistä.

Terveys

Kaikenkattava matkavakuutus on tarpeen.

Matkailijan on aina hyvä selvittää ennakkoon matkakohteensa tartuntatautitilanne ja rokotussuositukset. Lisätietoja löydät seuraavien viranomaisten verkkosivuilta:

Maailman terveysjärjestö WHO http://www.who.int/en/.
Euroopan tartuntatautivirasto http://www.ecdc.europa.eu.

Jos sinulla on sairaus, olet raskaana, matkasi suuntautuu vaarallisille alueille tai harrastat riskialttiita lajeja, tarkista vakuutuksen kattavuus ja voimassaolo omalta vakuutusyhtiöltäsi. Sairaan tai kuolleen kotiuttaminen on kallista ja vaikea järjestää ilman kattavaa matkavakuutusta, eikä hoitoa aina saa ulkomailla ilman maksusitoumusta tai ennakkomaksua.

Selvitä ennakkoon matkakohteesi tartuntatautitilanne ja rokotussuositukset. Ne löydät seuraavien viranomaisten verkkosivuilta:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, "Matkailijan terveysopas" https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas
Maailman terveysjärjestö WHO http://www.who.int/en/
Euroopan tartuntatautivirasto http://www.ecdc.europa.eu

Maan lait ja käytännöt

Bahrain on islamilainen maa, jossa tulee huomioida uskonnosta johtuvat käyttäytymissäännöt. Maassa kannattaa käyttäytyä konservatiivisesti ja välttää liian paljastavia asuja. Huumeiden hallussapidosta annettavat rangaistukset ovat ankaria. Homoseksuaalinen käyttäytyminen luetaan rikokseksi.

Maahantulosäännökset

UM ei vastaa vieraiden valtioiden maahantulosäännöksistä, kuten passin voimassaoloa koskevista ehdoista tai viisumivelvollisuudesta. Varmista ajantasaiset maahantulosäädökset kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Suomen kansalaisen matkustusasiakirjat http://formin.finland.fi/passi/

Ajankohtaiset maahantulosäädökset tulee varmistaa Bahrainin viranomaisilta. Turistiviisumin hankkimisesta saa tietoa osoitteesta http://www.evisa.gov.bh/.

Yhteystiedot

Abu Dhabin -suurlähetystö

Al Masaood Tower, 12th floor, office 1202
Hamdan Street
ABU DHABI
UNITED ARAB EMIRATES
+971 263 289 27

Päivystys: Kun edustusto on suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555, faksi +358 9 629 840 ja sähköposti Paivystys.um@formin.fi.

Tämä dokumentti

Päivitetty 8.6.2017

Takaisin ylös