Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 15.11.2017

Ulkoministeriö ja IFC esittelevät uutta ilmastorahastoa

Hiljattain Suomi päätti mittavasta sijoituksesta kehitysmaiden ilmastohankkeita tukevaan rahastoon. Joulukuussa IFC:n varapääjohtaja vierailee Suomessa kertomassa yhteistyöstä tarkemmin.

Kansainvälinen rahoitusyhtiö IFC ja Suomi sopivat lokakuussa Washingtonissa yhteisesti perustettavasta rahastosta, jonka tarkoituksena on tukea uusiutuvan ja puhtaan energian ratkaisuja ja muita ilmastohankkeita kehitysmaissa. Suomi kanavoi Suomi–IFC-ilmastorahastoon kaikkiaan 114 miljoonaa euroa, jotka sijoitetaan hankkeisiin viiden seuraavan vuoden kuluessa. Kyseessä on Suomen merkittävin kansainvälinen ilmastotyöhön kohdennettu rahoitus.

Miten rahasto toimii ja mitä se tarkoittaa suomalaisyritysten näkökulmasta? Rahasto esitellään Suomessa ensimmäistä kertaa joulukuun puolivälissä, jolloin IFC:n varapääjohtaja Nena Stoiljkovic sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen kertovat aiheesta seminaareissa Helsingissä (14.12.) ja Vaasassa (15.12).

Yhteistyö maailman suurimman yksityisen sektorin kehitysrahoittajan kanssa voi avata uusia mahdollisuuksia myös suomalaisyrityksille, joista monilla on vahvaa ilmasto-osaamista ja asiantuntemusta rahaston painottamilta sektoreilta. Näihin kuuluva mm. energiatehokkuus, uusiutuva energia, kestävä metsätalous ja maankäyttö, meteorologia sekä vesi- ja jätevesiratkaisut.

Ilmoittaudu tilaisuuksiin ja tule kuulemaan lisää:

Please register to Helsinki events here and to Vaasa here.


Draft agendas for the events can be found behind the following links:

Stakeholder Seminar 14.12.2017 / Helsinki

Workshops 14.12.2017 / Helsinki

Business Seminar 15.12.2017 / Vaasa


Read more about Finland-IFC climate fund here.

For more information on seminars (14.-15.12.) please contact Minna Kuusisto, minna.kuusisto@formin.fi and on workshops (14.12.): Elina Warsta, elina.warsta@finpro.fi

Tämä dokumentti

Päivitetty 1.12.2017

Takaisin ylös