Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 350 000
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet
Matkustustiedotteet, 15.10.2015

Belize: matkustustiedote

Belize: Dengue-tartunnat lisääntyneet. Olot melko vakaat. Rikollisuus yleistä. Belize Cityssä syytä varovaisuuteen. Hurrikaanikausi kesä – marraskuu. 

Suomen suurlähetystö
México

(voimassa kunnes toisin ilmoitetaan)

Belize on poliittisesti suhteellisen vakaa maa, jonka talous on kuitenkin velkaantunut ja altis häiriöille.

Ulkoministeriö suosittelee ennen matkaa matkustusilmoituksen tekemistä. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta matkustusilmoitus.fi.

Rikollisuus

Belizessä liikuttaessa on syytä noudattaa normaalia varovaisuutta. Belize Cityn turvallisuustilanne on heikko, väkivaltainen rikollisuus on yleistä. Kaupungilla kävelemistä tulee välttää, etenkin yksin ja pimeän tultua. Guatemalan ja Belizen rajaseudulla rikollisuutta esiintyy runsaasti.

Passi, matkaliput, arvokkaat korut ja suuret rahasummat tulee säilyttää hotellin turvalokerossa. Luottokortti kannattaa ottaa mukaan vain silloin, kun tietää sitä tarvitsevansa.

Tärkeimmistä asiapapereista kuten passista, luottokorteista ja lentolipuista on hyvä ottaa kopiot ja säilyttää erillään alkuperäisistä sekä lähettää skannatut kopiot omaan sähköpostiin. Mikäli passi katoaa tai varastetaan, tulee siitä tehdä ilmoitus paikalliselle poliisille.

Liikenne

Vaikka välimatkat ovat lyhyitä, matkustaminen voi olla maan kahden päätien ulkopuolisilla teillä hyvin hidasta ja turvatonta suhteellisen huonon tieverkoston vuoksi. Etenkin sadekaudella kesä-marraskuussa liikkuminen on hankalaa. Liikenneonnettomuuksia on runsaasti.

Luonnonolot

Hurrikaanikaudella kesäkuun alusta marraskuun loppuun voi esiintyä hirmumyrskyjä ja tulvia. Säätiedotteiden seuranta on tärkeää, varsinkin jos aikoo matkustaa saarille.

Kesä-marraskuun hurrikaanikaudella ajankohtaisia tilannetietoja voi seurata hurrikaanikeskuksen (National Hurricane Center) verkkosivuilta  http://www.nhc.noaa.gov/.  Hurrikaanin uhatessa on noudatettava paikallisten viranomaisten ohjeita.

Terveydenhoito

Belizeen matkustaville suositellaan kaikenkattavaa matkavakuutusta.

Rokotukset kannattaa hankkia A-hepatiittia ja jäykkäkouristusta vastaan. Matkustettaessa normaalien turistireittien ulkopuolella tulee malarialääkityksen tarve tarkistaa lääkäriltä ennen matkaa. Hyttysten levittämää denguekuumetta esiintyy ajoittain. Hyttysen pistoa vastaan voi suojautua hyttysmyrkyillä ja vaatetuksella. Maassa voi esiintyä myös muita tauteja kuten koleraa, hepatiittia ja lavantautia. Kosketusta etenkin kulkukoiriin tulee välttää rabiestartuntavaaran vuoksi.

Lisätietoja rokotuksista ja tilannetietoja mahdollisista tartuntataudeista löydät seuraavien viranomaisten verkkosivuilta:

Elintarvikehygieniaan tulee kiinnittää suurta huomiota ja välttää muun muassa salaatteja, majoneesia, mansikoita, vesijohtovettä, jäätelöä ja jääpaloja sekä huonosti kypsennettyjä mereneläviä.

Sairaalahoitoa vaativissa sairaustapauksissa on suositeltavaa ottaa heti yhteyttä oman matkavakuutuksen palvelukeskukseen, sillä yleensä sairaalat eivät hyväksy suoraan suomalaista matkavakuutusta maksun takeeksi, vaan pyytävät potilaan luottokortin. Matkavakuutuksen tulisi kattaa myös ambulanssilento, sillä vakavat tapaukset siirretään hoitoon Yhdysvaltoihin.

Hyvä tietää

Retket ja muut matkustuspalvelut tulee hankkia luvat omaavilta virallisilta järjestäjiltä, jotka noudattavat yleisiä turvamääräyksiä. Varustetaso esimerkiksi veneissä ja sukelluslaitteissa ei aina vastaa kansainvälisiä normeja.

Belizessä voidaan langettaa pitkiä tuomioita huumerikoksista.

Maan lainsäädäntö sallii maahantulon epäämisen homoseksuaaleilta.

Päivystys: Kun edustusto on suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555, faksi +358 9 629 840 ja sähköposti Paivystys.um@formin.fi.

Lisätietoja

Yhteystiedot

Suomen suurlähetystö, México


Monte Pelvoux 111, 4. piso
Colonia Lomas de Chapultepec
Delegación Miguel Hidalgo

11000 México D.F.

puh:
soitettaessa pääkaupungista 5540 6036
soitettaessa pääkaupungin ulkopuolelta 01 55 5540 6036
soitettaessa ulkomailta +52 55 5540 6036

faksi: +52 55 5540 0114
sähköposti: sanomat.mex@formin.fi

verkkosivut: www.finlandia.org.mx
Facebook: www.facebook.com/EmbajadadeFinlandiaMexico
Twitter: https://twitter.com/EmbFinMexico

Suomen kunniakonsulaatti, Belize City (Belize)
Kunniakonsuli Glenn D. Godfrey

Osoite:
Honorary Consulate of Finland
c/o Provident Bank Building
35 Barrack Road, Suite 301
Belize City
Belize

Puh: +501 2 223 3530
Fax: +50 1 2 223 3501
Sähköposti: glenn@godfreylaw.net, attorneys@godfreylaw.net, lgibson@godfreylaw.net

Tämä dokumentti

Päivitetty 15.10.2015

Takaisin ylös