Sjöekipaget, PB 176, 00023 Statsrådet, Finland
tel: +358 295 350 000
Alla kontaktuppgifter | Så hittar du till ministeriet
Att resa vidgar vyerna, men resan går ändå inte alltid som planerat. Ibland kan man känna sig otrygg och även naturfenomen kan överraska. Andra gånger är oron åter obefogad och man blir positivt överraskad.

Överraskade världen dig också?

Utrikesministeriets nya tjänst "Världen överraskar" gör det möjligt för resenärer att dela med sig av sina egna reseerfarenheter. Läs mera »

Kuvarulla_avoimuus

Öppenhet  

Ansvarsfullt utvecklingssamarbete förutsätter att både givarna och mottagarna kommunicerar öppet. Öppenhet minskar risken för att pengarna missbrukas och stärker god förvaltning. Läs mera >>
Uusi Kauppapolitiikka.fi

Välkommen till Kauppapolitiikkas handelspolitiska värld!

Bekanta dig med Kauppapolitiikkas nya webbplats. Beställ den avgiftsfria tidningen och nyhetsbrevet. Läs mera »
CBSS Finnish Presidency 2013-2014

Stabilitet och hållbar utveckling i Barentsregionen

Finlands ordförandeskap i Barents euroarktiska råd 2013-2015: mot en dynamisk, interaktiv och hållbar regional utveckling. Läs mera »

Klimatbarometern: Finländarna önskar effektivare åtgärder för att bekämpa klimatförändringen

Klimatförändringen upplevs fortfarande som ett stort globalt hot, och finländarna önskar en aktivare klimatpolitik av beslutsfattarna. Man önskar även att företagen ska komma med nya lösningar för att bekämpa klimatuppvärmningen. Dessa uppgifter framgår av den enkät som styrgruppen för statsförvaltningens klimatkommunikation lät göra hos TNS Gallup.

Läs mera

Anne Sipiläinen. Kuva: Liisa Takala

Anne Sipiläinen utnämndes till understatssekreterare med ansvar för utrikes- och säkerhetspolitik

Anne Sipiläinen har utnämnts till understatssekreterare med ansvar för utrikes- och säkerhetspolitik, Europa, Ryssland och Centralasien. Sipiläinen, som för närvarande är understatssekreterare med ansvar för utvecklingssamarbete och utvecklingspolitik, övergår till sin nya uppgift i början av juli.

Läs mera

Takaisin ylös