Sjöekipaget, PB 176, 00023 Statsrådet, Finland
tel: +358 295 350 000
Alla kontaktuppgifter | Så hittar du till ministeriet
USA EU TTIP Handshake

Förhandlingarna om ett handelsavtal mellan EU och USA

Förhandlingarna om ett ambitiöst transatlantiskt partnerskap för handel och investeringar inleddes sommaren 2013. Finland fäster särskild uppmärksamhet vid förhandlingsprocessens öppenhet. Läs mera »
CBSS Finnish Presidency 2013-2014

Stabilitet och hållbar utveckling i Barentsregionen

Finlands ordförandeskap i Barents euroarktiska råd 2013-2015: mot en dynamisk, interaktiv och hållbar regional utveckling. Läs mera »
Kuvarulla_avoimuus

Öppenhet  

Ansvarsfullt utvecklingssamarbete förutsätter att både givarna och mottagarna kommunicerar öppet. Öppenhet minskar risken för att pengarna missbrukas och stärker god förvaltning. Läs mera >>
Innan du reser lönar det sig att läsa resemeddelandet om landet du är på väg till och beställa det till din mobil. Kom också ihåg att göra reseanmälan och ta en heltäckande reseförsäkring.

På väg utomlands?

Innan du reser lönar det sig att läsa resemeddelandet om landet du är på väg till och beställa det till din mobil. Kom också ihåg att göra reseanmälan och ta en heltäckande reseförsäkring. Läs mera »

Teemu Turunen (i mitten) i lägesbildsrummet under Japans tsunami. Foto: Eero Kuosmanen.

Tio år sedan tsunamin – utrikesministeriets krisberedskap nu bättre

Tsunamin som slog till mot Sydostasien för tio år sedan är en av de största naturkatastroferna i vår nedtecknade historia. Katastrofen översteg myndighetskapaciteten i varje land som berördes av den och utgjorde en milstolpe för utrikesministeriets handlingsberedskap.

Läs mera

Världen överraskar nosto

Överraskade världen dig också?

Utrikesministeriet har upprättat den nya karttjänsten Världen överraskar där resenärer kan dela med sig av information om resmål. Gå in och lägg till dina egna tips och bekanta dig med andras erfarenheter!

Läs mera

Takaisin ylös