Sjöekipaget, PB 176, 00023 Statsrådet, Finland
tel: +358 295 350 000
Alla kontaktuppgifter | Så hittar du till ministeriet
USA EU TTIP Handshake

Förhandlingarna om ett handelsavtal mellan EU och USA

Förhandlingarna om ett ambitiöst transatlantiskt partnerskap för handel och investeringar inleddes sommaren 2013. Finland fäster särskild uppmärksamhet vid förhandlingsprocessens öppenhet. Läs mera »
CBSS Finnish Presidency 2013-2014

Stabilitet och hållbar utveckling i Barentsregionen

Finlands ordförandeskap i Barents euroarktiska råd 2013-2015: mot en dynamisk, interaktiv och hållbar regional utveckling. Läs mera »
Kuvarulla_avoimuus

Öppenhet  

Ansvarsfullt utvecklingssamarbete förutsätter att både givarna och mottagarna kommunicerar öppet. Öppenhet minskar risken för att pengarna missbrukas och stärker god förvaltning. Läs mera >>
Innan du reser lönar det sig att läsa resemeddelandet om landet du är på väg till och beställa det till din mobil. Kom också ihåg att göra reseanmälan och ta en heltäckande reseförsäkring.

På väg utomlands?

Innan du reser lönar det sig att läsa resemeddelandet om landet du är på väg till och beställa det till din mobil. Kom också ihåg att göra reseanmälan och ta en heltäckande reseförsäkring. Läs mera »

Viljasäkkejä ja terveysvalistusta torilla Iringassa, Tansania. Kuva: Elvi Rista

Finland klättrade högre när biståndstransparens mättes

Finland har klättrat 15 steg uppåt i en internationell jämförelse av givares biståndstransparens. Nu är Finland på 24:e plats i Aid Transparency Index 2014, vilket är ungefär i mitten. Finland får beröm i mätningen som ett exempel på att det är möjligt att åstadkomma snabba förändringar.

Läs mera

Ministeri Paatero allekirjoitus

Utrikesministeriet beviljade tilläggsfinansiering till bekämpandet av ebola

Utvecklingsminister Sirpa Paatero har idag undertecknat ett stöd på 7,1 miljoner euro till FN:s internationella ebolafond med vilken FN-organisationerna under ledning av WHO bekämpar sjukdomens utbredning i Guinea, Sierra Leone och Liberia.

Läs mera

Takaisin ylös