Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 350 000
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet

Tietoa viisumivapaan maan kansalaisille

Viisumivapaan maan kansalainen voi saapua Suomeen (Schengen-alueelle) edellyttäen, että hänellä on voimassaoleva passi tai muu Suomen hyväksymä matkustusasiakirja, jonka on oltava voimassa vähintään kolme kuukautta suunnitellun Schengen-alueelta poistumisen jälkeen. Matkustusasiakirjan on oltava myönnetty viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Tarkista viisumintarpeesi ja matkustusasiakirjat Suomeen 

Oleskeluaika ja yleiset maahantuloedellytykset

Viisumivapaan maan kansalainen saa oleskella Schengen-maiden alueella 90 päivää 180 päivän jaksolla.

Lisäksi viisumivapaan maan kansalaisen tulee Suomeen tai Suomen kautta Schengen-alueelle saapuessaan täyttää yleiset maahantuloedellytykset, joiden mukaan henkilö ei saa vaarantaa yleistä turvallisuutta, kansanterveyttä tai Suomen suhteita vieraisiin valtioihin.

Takaisin ylös