Sjöekipaget, PB 176, 00023 Statsrådet, Finland
tel: +358 295 350 000
Alla kontaktuppgifter | Så hittar du till ministeriet
USA EU TTIP Handshake

Förhandlingarna om ett handelsavtal mellan EU och USA

Förhandlingarna om ett ambitiöst transatlantiskt partnerskap för handel och investeringar inleddes sommaren 2013. Finland fäster särskild uppmärksamhet vid förhandlingsprocessens öppenhet. Läs mera »
CBSS Finnish Presidency 2013-2014

Stabilitet och hållbar utveckling i Barentsregionen

Finlands ordförandeskap i Barents euroarktiska råd 2013-2015: mot en dynamisk, interaktiv och hållbar regional utveckling. Läs mera »
Kuvarulla_avoimuus

Öppenhet  

Ansvarsfullt utvecklingssamarbete förutsätter att både givarna och mottagarna kommunicerar öppet. Öppenhet minskar risken för att pengarna missbrukas och stärker god förvaltning. Läs mera >>
Innan du reser lönar det sig att läsa resemeddelandet om landet du är på väg till och beställa det till din mobil. Kom också ihåg att göra reseanmälan och ta en heltäckande reseförsäkring.

På väg utomlands?

Innan du reser lönar det sig att läsa resemeddelandet om landet du är på väg till och beställa det till din mobil. Kom också ihåg att göra reseanmälan och ta en heltäckande reseförsäkring. Läs mera »

Viljasäkkejä ja terveysvalistusta torilla Iringassa, Tansania. Kuva: Elvi Rista

Finland klättrade högre när biståndstransparens mättes

Finland har klättrat 15 steg uppåt i en internationell jämförelse av givares biståndstransparens. Nu är Finland på 24:e plats i Aid Transparency Index 2014, vilket är ungefär i mitten. Finland får beröm i mätningen som ett exempel på att det är möjligt att åstadkomma snabba förändringar.

Läs mera

Team Finland på hugget i Förenta staterna

Fokusering. Utkristallisering. Ansvarsfördelning. Med dessa ord kunde man sammanfatta Team Finland-mötet i Washington i slutet av september. Ambassadör Ritva Koukku-Ronde hade kallat en 20 personers grupp till sin tjänstebostad som hade som uppgift att av Team Finlands omfattande verksamhetsfält sammanfatta de delar som bäst skulle passa på Förenta staternas marknad.

Läs mera

Takaisin ylös