Sjöekipaget, PB 176, 00023 Statsrådet, Finland
tel: +358 295 350 000
Alla kontaktuppgifter | Så hittar du till ministeriet
USA EU TTIP Handshake

Förhandlingarna om ett handelsavtal mellan EU och USA

Förhandlingarna om ett ambitiöst transatlantiskt partnerskap för handel och investeringar inleddes sommaren 2013. Finland fäster särskild uppmärksamhet vid förhandlingsprocessens öppenhet. Läs mera »
CBSS Finnish Presidency 2013-2014

Östersjön – ren, trygg och smart

Finland är ordförande i Östersjöstaternas råd 2013–2014. Temat för Finlands ordförandeskap är "Östersjön – ren, säker och smart". Läs mera »
Kuvarulla_avoimuus

Öppenhet  

Ansvarsfullt utvecklingssamarbete förutsätter att både givarna och mottagarna kommunicerar öppet. Öppenhet minskar risken för att pengarna missbrukas och stärker god förvaltning. Läs mera >>
Innan du reser lönar det sig att läsa resemeddelandet om landet du är på väg till och beställa det till din mobil. Kom också ihåg att göra reseanmälan och ta en heltäckande reseförsäkring.

På väg utomlands?

Innan du reser lönar det sig att läsa resemeddelandet om landet du är på väg till och beställa det till din mobil. Kom också ihåg att göra reseanmälan och ta en heltäckande reseförsäkring. Läs mera »

Foto: UNRWA

Palestinierna får humanitärt bistånd av Finland

Utrikesministeriet bidrar till UNRWA:s (FN:s biståndsorganisation för palestinska flyktingar) biståndsarbete i Gaza med 500 000 euro, samt till Kyrkans Utlandshjälps biståndsverksamhet med 350 000 euro, i enlighet med utvecklingsminister Pekka Haavistos beslut.

Läs mera

Bloginosto

Utrikesministeriet bloggar

Vad lönar det sig att göra och inte göra på resan till Indonesien? Vad gjorde vår representant i Världsbankens direktion i går? Hur skulle Jutta Urpilainen klara sig som finansminister i ett utvecklingsland? Hur påverkade åter eurovisionsvinnaren Polens Europaparlamentsval?

Läs mera

Takaisin ylös