Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 350 000
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet

Ulkoministeriön tunnus

ministeriön logo

 

Ulkoministeriön tunnuksessa perinteisen leijonatunnuksen taustalla on maapallo eli se kenttä, jolla ulkoministeriö toimii. Ulkoministeriö edustustoverkkoineen on yhtä kuin Suomi maailmalla.

Tunnuksen "Engelin keltainen" viittaa ulkoministeriön Merikasarmin arvokkaiden rakennusten väreihin ja Ritarikadulle, jossa ulkoministeriö aloitti toimintansa vuonna 1918. Maapallo ja siihen liittyvä keltainen palkki muodostavat yhdessä kokonaisuuden, joka kuvaa vakautta ja luotettavuutta. Tällä viestitään ulkoministeriön tehtävästä olla suomalaisten luotettava kumppani maailmalla.

Maapallon ympärillä oleva verkko-osoite formin.finland.fi korostaa ulkoministeriön palveluroolia ja suoraa vuorovaikutusta kansalaisten ja yhteistyötahojen kanssa. Verkkosivu pyrkii kattamaan koko ulkoasiainhallinnon toimintakentän.

Tunnukseen liitetty internet-osoite viestii myös kansainvälisesti Suomen ulkoministeriön halusta ja kyvystä olla helposti tavoitettavissa

Yhteistyökumppanien käyttöön tarkoitetut tunnukset

Ulkoasiainministeriön Tunnuspankki on vaihtunut Mediapankiksi. Sen käyttö edellyttää käyttäjien rekisteröitymistä ja käyttäjätunnuksien hakemista osoitteesta mediabank.finland.fi. Mediapankkia voi käyttää heti, kun rekisteröinti on hyväksytty ja käyttäjä on saanut salasanan. Käyttäjätunnuksia myönnetään ulkoasiainministeriön ulkopuolisille tahoille tapauskohtaisesti. Perustelut käyttäjätunnuksen saamiseksi voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen mediapankki.um@formin.fi, josta voi tarvittaessa myös pyytää lisätietoja.

Tunnuksesta on CMYK-värijärjestelmän mukaiset sekä mustavalkoiset originaalit paino- ja tulostuskäyttöön. EPS-tiedostot voidaan avata esimerkiksi ohjelmilla FreeHand, Adobe Illustrator ja CorelDraw. EPS-tiedostot avautuvat varmimmin oikein FreeHand-ohjelmalla, jolla ne on alunperin tehty.

pdfGraafinen ohje  (PDF 3,74 Mt)

Suomen/ruotsinkielinen logo palkillisena

logo

 

 

Suomen/ruotsinkielinen logo ilman palkkia

Logo ilman palkkia

 

 

 

Tämä dokumentti

Tämän sivun sisällöstä vastaa Virastopalveluyksikkö

Päivitetty 1.3.2012

Takaisin ylös