Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 350 000
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet

Ulkoministeriön palvelu vie maatiedon lähteille

Lähdössä töihin tai opiskelemaan ulkomaille? Muutto uuteen kotimaahan? Luomassa kauppasuhteita tai tekemässä ulkomaankauppaa? Ulkoministeriön sähköinen maatietokokonaisuus antaa vastauksia maihin liittyviin kysymyksiin.

Ulkoministeriö tuottaa verkkosivuilleen maihin ja alueisiin liittyvää tietoa. Palvelu muodostuu edustustojen yhdessä ministeriön alueosastojen kanssa tuottamasta maatiedosta. Kyseessä on laaja ja kattava, suomenkielinen maatietokokonaisuus.

Maatietopalvelu koostuu eri osioista. Käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa yhteiskunta ja kulttuuri, taloussuhteet, ulkopolitiikka ja Suomen suhteet kyseisen maan kanssa. Lisäksi Hyvä tietää -osiossa kerrotaan esimerkiksi asumisesta, kouluista ja opiskelusta, terveydenhuollosta ja vapaa-ajan vietosta. Hyvä tietää -osio täydentää myös matkustustiedotteiden yleistä maahan liittyvää informaatiota.

Maakohtaista sisältöä päivitetään usein; edustustoilla on parasta maan paikallistuntemusta, ja muutokset saadaan nopeasti päivitettyä maatietoon.

Maatieto löytyy Formin.finland.fi -verkkosivuilta kohdasta Maat ja alueet aakkostetun maalistan mukaisesti.

Maatietoa on nyt yli 100 maasta ulkoministeriön sekä kyseessä olevan maan Suomen-edustuston verkkosivuilla. Lisäksi Hongkongilla on oma maatiedostonsa. 

Lisätietoja: verkkotoimitus@formin.fi 

Päivitetty 13.6.2014

Takaisin ylös