Etyjin pääsihteeri vierailee Suomessa

Ulkoministeri Elina Valtonen tapaa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) pääsihteerin Helga Schmidin Helsingissä 6. toukokuuta.

Elina Valtonen, Helga Schmid

Ulkoministerin ja pääsihteerin tapaamisessa agendalla ovat ajankohtaisaiheet, kuten Venäjän hyökkäyssodan laajat vaikutukset Euroopan turvallisuustilanteeseen ja Etyjin toimintaan, tuki Ukrainalle sekä valmistautuminen Suomen Etyj-puheenjohtajuuteen vuonna 2025.

”Etyjin lisäarvo kansainvälisten järjestöjen kentässä on sen alueellinen rooli ja laaja osallistujapohja. Etyjin potentiaalia ja sen tarjoamia työkaluja tulee hyödyntää maksimaalisesti Ukrainan tukemisessa”, toteaa ulkoministeri Valtonen.

Etyjin 57 osallistujavaltiota kattavat kaikki Euroopan ja Keski-Aasian maat sekä Yhdysvallat ja Kanadan. Etyjin toiminnan perustana toimiva Helsingin Ety-kokouksen päätösasiakirja allekirjoitettiin Helsingissä 1975.

Pääsihteeri Schmid tapaa Helsingin-vierailunsa aikana 6.–7. toukokuuta myös tasavallan presidentti Alexander Stubbin sekä vierailee eduskunnassa.

Lisätietoja

  • Minna Laajava, turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikön päällikkö, puh. +358 295 350 128
  • Jouni Laaksonen, Suomen Etyj-puheenjohtajuusihteeristön päällikkö, puh. +358 295 350 432
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi.